Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 sztuki Awokado dojrzałe
60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
2 łyżki Sok z cytryny
10 sztuk Pomidorki koktajlowe
8 sztuk Oliwki czarne
100g Mozzarella

Wart. odżywcza / 100g

143
Energia
6g
Białko
10g
Węgl.
9,7g
Tłuszcze
2,4g
Błonnik
Awokado faszerowane komosą ryżową

Awokado faszerowane komosą ryżową

Organizujesz przyjęcie dla bliskich i znajomych? Podaj na przystawkę faszerowane awokado, które zaskakuje pysznym smakiem. Na pewno zachwycisz wszystkich!

  • 40 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój pomidory i oliwki. Mozzarellę zetrzyj na tarce.

KROK 3: Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i delikatnie wydrąż łyżką miąższ z awokado, uważając, żeby nie zniszczyć skorupki. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć go na pastę.

KROK 4: Do miski z awokado dodaj ugotowaną komosę ryżową, oliwki, sól, pieprz, sok z cytryny i pomidory. Wszystko wymieszaj.

KROK 5: Farsz przełóż do skorupek po awokado. Następnie posyp je startą mozzarellą, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 10-12 minut.

Smacznego!

(Odwiedzony 601 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Gruszki faszerowane kaszą jaglaną, suszonymi śliwkami i orzechami
następny
Wegańskie kotleciki jaglane z tofu

2 Comments Ukryj Komentarze

Po raz pierwszy zajrzałam na stronę. Świetne przepisy.Bardzo dziękuję autorce.Będę korzystać z nich często.Bardzo dziękuję.

Dodaj Komentarz