Bananowa zapiekanka z kokosową nutą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

100g Kasza jaglana, sucha
40g Wiórki kokosowe 1/2 szklanki
230g Mleczko kokosowe 1 szklanka
150g Jaja kurze surowe 3 sztuki
48g Miód pszczeli 2 łyżki stołowe
280g Banan 2 sztuki

Wart. odżywcza / 100g

185
Energia
4,6g
Białko
22,8g
Węgl.
9,2g
Tłuszcze
1,9g
Błonnik

Bananowa zapiekanka z kokosową nutą

Cechy:
    Kuchnia:

      Oryginalny pomysł na śniadanie. Najlepiej przygotować je w weekend, gdyż czekanie na jej upieczenie może być zajmujące. Najlepiej smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami. Smacznego!

      • 45 minut
      • Porcje 5
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: W misce wymieszaj kaszę jaglaną z wiórkami. W drugiej zaś ubij jajka na puszysty krem, dodaj mleko kokosowe i miód – dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.

      KROK 2: Banany rozgnieć widelcem i dodaj do mokrych składników. Przelej je następnie do suchych składników i całość wymieszaj.

      KROK 3: Formę do zapiekania wysmaruj masłem (lub wyłóż papierem do pieczenia) i wylej na nią całą przygotowaną masę.

      KROK 4: Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu odstaw do lekkiego przestygnięcia.

      *Przed podaniem przyozdób pokrojonymi, ulubionymi owocami.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 2 747 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Pomarańczowe kopytka z batatów i kaszy jaglanej
      następny
      Jaglany sernik na zimno z jagodami

      4 Comments Ukryj Komentarze

      Po pół godziny ta kasza jest jakby surowa 🙂 smaczne, ale wyczuwalne dość twarde ziarenka kaszy, tak ma być?
      Czy trochę po trzymać jeszcze w piekarniku? Reszta ładnie się zapiekła.

      Dodaj Komentarz