Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
2 szklanki Mąka pszenna, pełnoziarnista
0,5 łyżeczki Soda oczyszczona
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Cynamon mielony
1/4 łyżeczki Gałka muszkatołowa, mielona
3 sztuki Jaja kurze surowe
4 sztuki Banan dojrzałe
100g Ksylitol
80g Olej kokosowy
2 łyżki Mak niebieski
70g Pistacje

Wart. odżywcza / 100g

297
Energia
8g
Białko
43g
Węgl.
13g
Tłuszcze
4g
Błonnik
Bananowy chlebek z komosą ryżową i pistacjami

Bananowy chlebek z komosą ryżową i pistacjami

Brakuje Wam pomysłu na słodki dodatek do popołudniowej kawy? W takim razie już pędzimy do Was z przepisem na pyszny chlebek bananowy z komosą ;) Słodki smak przełamaliśmy dodatkiem pistacji, które, nie ukrywając, pasują tu doskonale! Smacznego ;)

  • 60 minut
  • Porcje 10
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Mąkę przesiej do miski, dodaj sodę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową oraz mak i wymieszaj. Komosę ryżową przepłucz na sitku i ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.

KROK 2: W drugiej misce połącz ze sobą jajka, cukier oraz roztopiony olej kokosowy. Następnie dodaj rozgniecione widelcem banany i wymieszaj. Składniki powoli przelewaj do drugiej miski i wmieszaj je za pomocą drewnianej łyżki. Dodaj ugotowaną komosę, posiekane pistacje i ponownie przemieszaj.

KROK 3: Do natłuszczonych foremek rozlej ciasto i piecz w piekarniku przez ok. 45-50 minut.

Smacznego!

(Odwiedzony 2 432 razy, 2 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Pasta jajeczna w wersji zdrowej, dozwolonej i polecanej
następny
Bezglutenowy biszkopt z batata z korzennym musem jabłkowo-jaglanym

Dodaj Komentarz