Bananowy krem jaglany

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Kasza jaglana, sucha
115g Mleko migdałowe 1/2 szklanki
140g Banan 1 sztuka
24g Miód pszczeli 2 łyżeczki
3g Kurkuma 1 szczypta

Wart. odżywcza / 100g

208
Energia
4g
Białko
46g
Węgl.
2g
Tłuszcze
1g
Błonnik

Bananowy krem jaglany

Cechy:
    Kuchnia:

      Koktajl lekki, ale sycący. Delikatny miąższ banana i migdałów świetnie komponują się ze sobą. Dodatek kurkumy sprawia, że cały koktajl ma działanie przeciwnowotworowe i antyoksydacyjne. Polecam wypić go w letnie popołudnie na przydomowym tarasie

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotowaną kaszę zmiksuj z pozostałymi dodatkami na gładki krem. Dopraw kurkumą.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 8 771 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną i makrelą
      następny
      Deser jaglany z czekoladowo-kokosową nutą

      Dodaj Komentarz