Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem.
KROK 2: Żurawinę pokrój na połówki, a nerkowce posiekaj.
KROK 3: Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki, dodaj żurawinę, nerkowce i wymieszaj.
KROK 4: Olej kokosowy lekko podgrzej razem z syropem, mlekiem i sokiem z cytryny, przelej do suchych składników i dokładnie połącz całość.
KROK 5: Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie spłaszczaj je delikatnie i układaj na pergaminie. (Możesz też całą masę przełożyć na pergamin, lekko ugnieść i pokroić dopiero po upieczeniu).
KROK 6: Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 10-15 minut. (Kontroluj czas, jeśli masa przypieka się za bardzo, przykryj wierzch folią aluminiową).
*Syrop klonowy możesz zamienić na miód lub syrop z agawy.
2 Comments Ukryj Komentarze
Czym można zastąpić olej kokosowy?
Pani Marto, olej kokosowy może Pani zastąpić masłem 🙂