Cytrynowo-imbirowe krewetki z kaszą kuskus

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

5g Imbir, korzeń 3 cm kłącza
20g Papryczka chili 1 sztuka
12g Sok z cytryny 2 łyżki stołowe
3g Sól morska 1 szczypta
3g Pieprz czarny 2 szczypty
3g Curry 1 łyżeczka
150g Krewetki tygrysie 10 sztuk (mogą być mrożone)
24g Natka pietruszki, siekana 4 łyżeczki
20g Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
85g Kasza kuskus 1/2 szklanki

Wart. odżywcza / 100g

202
Energia
14,7g
Białko
22,6g
Węgl.
7,1g
Tłuszcze
0,5g
Błonnik

Cytrynowo-imbirowe krewetki z kaszą kuskus

Cechy:
    Kuchnia:

      Pyszne danie z owocami morza, których wykonania może pozazdrościć Wam najlepszy kucharz we Francji. Posiłek pachnący aromatami imbiru i cytryny będzie idealną propozycją na romantyczną kolację lub wykwintny obiad. Smacznego!

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj kaszę kuskus według przepisu producenta zamieszonego na opakowaniu produktu.

      KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany imbir i papryczkę chilli oraz pokrojoną w średnia kostkę cukinię. Smaż około 5-6 minut. Następnie dodaj krewetki i dopraw je solą, pieprzem. Podsmażaj przez około 4 minuty.

      KROK 3: Następnie wlej do krewetek sok z cytryny, curry, sól i posiekaną natkę pietruszki i podduś jeszcze około 4-5 minut.

      KROK 4: Gotową kaszę kuskus przełóż na talerz, wyrównaj. Następnie na górze rozłóż masę z krewetkami.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 972 razy, 3 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Wege-smalec jaglany ze skwarkami
      następny
      Bananowo-jabłkowe babeczki gryczane

      Dodaj Komentarz