Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 sztuka Banan mrożony
40g Kasza gryczana niepalona, sucha
1,5 szklanki Mleko migdałowe
30g Pistacje
140g Borówki amerykańskie
1 łyżeczka Miód pszczeli
1 łyżka Kakao 16%, proszek

Wart. odżywcza / 100g

96
Energia
2,5g
Węgl.
15,5g
Białko
3,2g
Tłuszcze
1,4g
Błonnik
Czekoladowy koktajl z pistacjami i niepaloną gryką

Czekoladowy koktajl z pistacjami i niepaloną gryką

Porcja zdrowia zamknięta w czekoladowym koktajlu. Idealnie sprawdzi się w formie potreningowej przekąski lub odżywczego drugiego śniadania. Jeśli nie przepadacie za pistacjami z powodzeniem możecie zamienić je na masło orzechowe. Będzie tak samo pysznie! :)

  • 20 minut + czas mrożenia banana
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Banan pokrój i włóż go do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Kaszę gryczaną niepaloną ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Pistacje obierz z łupinek.

KROK 2: Do misy blendera wlej mleko migdałowe, dodaj zamrożonego banana, borówki, obrane pistacje (część pozostaw do dekoracji), odcedzoną kaszę, miód, kakao oraz kostki lodu. Blenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 3: Koktajl rozlej do szklanek i podawaj udekorowany posiekanymi pistacjami.

Smacznego!

(Odwiedzony 650 razy, 3 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Gryczana tarta z grillowanymi warzywami, łososiem i kozim serem
następny
Pieczone batoniki jaglane z owocami

Dodaj Komentarz