Energetyczne batony z masłem orzechowym i bananem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

211,4
Energia
6,8g
Białko
30g
Węgl.
8,6g
Tłuszcze
3,4g
Błonnik

Energetyczne batony z masłem orzechowym i bananem

Cechy:
    Kuchnia:

      Czy przekąska może być słodka, ale bez dodatku cukru? Jasne, jeśli do jej przygotowania wykorzystamy banany i suszone daktyle! Prosty, sycący i energetyzujący przepis na batoniki zachęca do wypróbowania. Smacznego!

      • 40 minut
      • Porcje 10
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Daktyle przełóż do miseczki, zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 15 minut.

      KROK 2: Do drugiej miski przełóż banana, jaja i masło orzechowe. Dodaj rozmoczone daktyle i zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Następnie dodaj pozostałe nasiona, kaszę gryczaną, płatki i szczyptę kardamonu i dokładnie wszystko wymieszaj.

      KROK 3: Gotową masę wyłóż na pergaminie, do uzyskania ok 2-3 cm grubości. Delikatnie pokrój masę na podłużne prostokąty i piecz w piekarniku nagrzanym do 175ºC przez około 20 minut.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 7 272 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Gryczane ciasto z jagodami i orzechami
      następny
      Rozgrzewająca zupa warzywna z kaszą jęczmienną

      6 Comments Ukryj Komentarze

      No właśnie, zrobiłam te batony i kasza gryczana faktycznie jest twardawa. Może można by ją zmielić albo zalać wrzątkiem na kilka minut?

      Dodaj Komentarz