Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
2 łyżki Płatki owsiane górskie
1 łyżka Orzechy włoskie
1 łyżeczka Migdały, płatki
1 małe opakowanie Jogurt naturalny 2% tł. 150 g
0,25 szklanki Borówki amerykańskie
2 łyżeczki Jagody goji, suszone
1 łyżeczka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

449
Energia
17 g
Białko
56 g
Węgl.
18,5 g
Tłuszcze
6 g
Błonnik
Granola z komosą i borówkami

Granola z komosą i borówkami

Granola to doskonały pomysł na dobry początek dnia. Węglowodany złożone, nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik - brzmi jak doskonały zastrzyk energii o poranku. Smacznego ;)

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu, a następnie podpraż ją na suchej patelni.

KROK 2: Komosę, płatki owsiane i posiekane orzechy przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.

KROK 3: Granolę przełóż do miski, dodaj miód, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Podawaj z jogurtem, borówkami i jagodami goji.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 909 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kaszowe Tiramisu
następny
Jaglany Crème brûlée

2 Comments Ukryj Komentarze

Myślę, że 2 tygodnie spokojnie 🙂 Wszystko zależy od zawartości wody, która pozostanie w składnikach 🙂

Dodaj Komentarz