Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu, a następnie podpraż ją na suchej patelni.
KROK 2: Komosę, płatki owsiane i posiekane orzechy przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.
KROK 3: Granolę przełóż do miski, dodaj miód, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Podawaj z jogurtem, borówkami i jagodami goji.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net
2 Comments Ukryj Komentarze
Jak długo można przechowywać taką granolę, no w słoiku?
Myślę, że 2 tygodnie spokojnie 🙂 Wszystko zależy od zawartości wody, która pozostanie w składnikach 🙂