Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 sztuki Gruszka duże
2 łyżki Cukier trzcinowy
40g Kasza jaglana, sucha
1 łyżka Miód pszczeli
20g Orzechy włoskie
6 sztuk Śliwki suszone
4 łyżki Serek ricotta

Wart. odżywcza / 100g

143
Energia
2,8g
Białko
26,3g
Węgl.
4g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Gruszki faszerowane kaszą jaglaną, suszonymi śliwkami i orzechami

Gruszki faszerowane kaszą jaglaną, suszonymi śliwkami i orzechami

Faszerowana gruszka to jeden z prostszych, a zarazem przepysznych deserów, który podczas zimnych wieczorów wypełni kuchnię zapachem cynamonu i pieczonych owoców otulając tym samym ich cudownych aromatem. Smacznego Kochani!

  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj do miękkości zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.

KROK 2: Posiekaj orzechy i pokrój śliwki. Wymieszaj ugotowaną kaszę jaglaną z orzechami, suszonymi śliwkami i miodem.

KROK 3: Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Gruszkę umyj, przekrój na pół. Następnie wydrąż gniazdo nasienne. W naczyniu wymieszaj cukier z cynamonem i posyp nim gruszki.

KROK 4: Wydrążone gruszki napełnij kaszą i piecz przez 20-25 minut, do czasu aż gruszki będą miękkie.

KROK 5: Gruszki podawaj z łyżką ricotty.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 211 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Amarantusowa pasta śniadaniowa
następny
Awokado faszerowane komosą ryżową

Dodaj Komentarz