Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

274
Energia
6g
Białko
49g
Węgl.
17g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Gryczane muffiny z kokosem i jagodami

Gryczane muffiny z kokosem i jagodami

Kokos i jagody to połączenie wręcz idealne, dlatego postanowiliśmy je zamknąć w gryczanych muffinach. Wyjątkowo proste w przygotowaniu, dlatego idealnie sprawdzą się w przypadku "słodyczowego" kryzysu. Znajdźcie zatem blaszkę na muffiny i do dzieła!

  • 50 minut
  • Porcje 5
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, blaszkę na muffiny wyłóż papilotami. Kaszę gryczaną zmiel w młynku do kawy na mąkę lub użyj gotowego produktu. Przesyp ją do miski, dodaj proszek do pieczenia, sodę, sól, wiórki kokosowe i wymieszaj.

KROK 2: W drugiej miseczce połącz roztopiony olej kokosowy z jajkiem, aromatem waniliowym, jogurtem naturalnym i ksylitolem. Wymieszane składniki wlej do miski z suchymi składnikami i połącz je ze sobą za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec wlej gorącą wodę i wmieszaj ją w ciasto za pomocą trzepaczki. Otrzymane ciasto powinno być gładkie, bez żadnych grudek.

KROK 3: Łyżką nakładaj porcję ciasta do połowy wysokości papilotek. Nałóż porcję mrożonych jagód i delikatnie wciśnij je w ciasto. Czynność powtarzaj do momentu wypełnienia wszystkich papilotek.

KROK 4: Babeczki piecz przez ok. 25-35 minut, aż ich wierzch się zarumieni.

Smacznego!

(Odwiedzony 7 081 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Gryczane pancakes z jogurtem i konfiturą malinową
następny
Gryczana tarta z grillowanymi warzywami, łososiem i kozim serem

Dodaj Komentarz