Gryczanka z granatem i cukinią na jogurcie

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Kasza gryczana niepalona, sucha 80g
230g jogurt naturalny
120g Cukinia zielona
100g Granat
1 łyżka stołowa Dynia, pestki

Wart. odżywcza / 100g

282
Energia
13g
Białko
47g
Węgl.
6g
Tłuszcze
6g
Błonnik

Gryczanka z granatem i cukinią na jogurcie

Jest to propozycja, dla wszystkich tych, którzy nie tolerują laktozy, a nadal chcą zjeść pyszną i pożywną gryczankę na śniadanie. Dzięki połączeniu surowych warzyw, owoców i kaszy jest ono pełne błonnika i węglowodanów złożonych, co zapewni nam pełnię sił na dłużej!

  • 15 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gryczaną opłucz pod bieżącą wodą na sitku, a następnie gotuj we wrzątku przez około 15 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Surową cukinię pokrój w kostkę, wyłuskaj ziarenka z granatu i przełóż do miseczki.

KROK 3: Do ozdobnej miski przełóż ugotowaną kaszę gryczaną i dodaj przygotowane wcześniej: cukinię i granat.

KROK 4: Całość zalej jogurtem naturalnym i na wierzch posyp podprażonymi pestkami dyni.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 607 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jagodowy koktajl z nasionami chia i kaszą jaglaną
następny
Sezamowa brukselka z orzechami włoskimi i komosą ryżową

Dodaj Komentarz