Grzybowe kaszotto z marchewką i orzechami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

104,29kcal
Energia
3,33g
Białko
12,79g
Węgl.
5,75g
Tłuszcze
2,16g
Błonnik

Grzybowe kaszotto z marchewką i orzechami

Cechy:
    Kuchnia:

      Dania jednogarnkowe
      to mój ulubiony pomysł na szybki posiłek w ciągu pracowitego dnia. Minimum pracy i maksimum smaku, z kaszą gryczaną, słodką marchewką i chrupiącymi orzechami laskowymi w roli głównej. Spróbujcie!

      • 35 minut
      • Porcje 4
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Marchew i pieczarki obierz i pokój na talarki. W sporym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż drobno posiekaną cebulkę. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i marchew i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj pieczarki i smaż do momentu aż zmiękną. Dopraw solą.

      KROK 2: Do warzyw wsyp kaszę gryczaną, dodaj oregano i tymianek. Następnie wlej chochlę gorącego bulionu i dokładnie wymieszaj całość. Powtarzaj tę czynność do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Dopraw wg uznania. W międzyczasie drobno posiekaj pietruszkę i orzechy laskowe.

      KROK 3: Przygotowane kaszotto wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki i orzechami.

      Smacznego!

       

      1 porcja to ok. 255g

      (Odwiedzony 3 131 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Drożdżowe bułeczki z makiem
      następny
      Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną

      Dodaj Komentarz