Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gotuj w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (2 razy więcej wody) przez około 15 minut, a następnie odcedź.
KROK 2: Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
KROK 3: Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj, a następnie zeszklij w garnku z rozgrzanym tłuszczem. Dodaj mięso i smaż, aż lekko się zarumieni. Dolej wodę tak, aby przykryła mięso. Następnie dodaj groszek oraz przyprawy i duś na wolnym ogniu do czasu, aż groszek będzie miękki, a gulasz zgęstnieje.
KROK 4: Garnek zdejmij z ognia, dorzuć szpinak, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na około 5 minut, aż szpinak zmięknie. Gotowe danie przełóż na talerz i posyp pokruszonym serem.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net