Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

200g Błyskawiczne płatki owsiane
0,5 szklanki Kasza jaglana, sucha
5 łyżek Siemię lniane
40g Orzechy nerkowca
40g Pistacje
14 sztuk Orzechy pekan
3 łyżki Tahini
5 łyżek Syrop klonowy
1 łyżeczka Aromat waniliowy
1 łyżeczka Cynamon mielony

Wart. odżywcza / 100g

446
Energia
12,9g
Białko
49,7g
Węgl.
23,6g
Tłuszcze
8g
Błonnik
Jaglana granola z pistacjami i tahini

Jaglana granola z pistacjami i tahini

Węglowodany złożone, nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik, czyli wszystko to czego potrzebujemy, aby zdrowo rozpocząć dzień. Jeszcze jogurt jako źródło pełnowartościowego białka, solidna porcja witamin pod postacią owoców i pożywne śniadanie mamy gotowe. Smacznego dnia kochani ;)

  • 35 minut
  • Porcje 6
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 160 stopni C, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W misce wymieszaj płatki owsiane, kaszę jaglaną, siemię lniane, orzechy nerkowca, posiekane orzechy pekan, obrane i lekko rozdrobnione pistacje oraz cynamon. W drugiej misce połącz syrop klonowy z pastą tahini i aromat waniliowy.

KROK 3: Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj. Na blaszkę wyłóż przygotowaną granolę i piecz przez ok. 20-30 min, co chwilę mieszając aby się nie przypaliła.

KROK 4: Do miski wlej jogurt, wsyp porcję granoli i udekoruj ulubionymi owocami.

Smacznego!

(Odwiedzony 277 razy, 9 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Komosa ryżowa z bazyliowym pesto, grillowane cukinie udekorowane granatem
następny
Buraczkowe naleśniki gryczane z pastą z fasoli i dodatkami

Dodaj Komentarz