Jaglanka z figą i makiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

70g Kasza jaglana, sucha
1 szklanka Woda mineralna
2 łyżki Mak niebieski
2 łyżki Migdały, płatki
1 łyżka Nasiona chia
2 sztuki Figa świeża
1 sztuka Banan
1 sztuka Kiwi

Wart. odżywcza / 100g

408
Energia
11g
Białko
71g
Węgl.
13g
Tłuszcze
12g
Błonnik

Jaglanka z figą i makiem

Cechy:
    Kuchnia:

      Świetne połączenie rodem z przysłowia. Bardzo odżywcze i kolorowe, będzie idealnym początkiem każdego dnia. Musicie koniecznie spróbować!

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Mak zalej wieczorem wodą. Rano odlej tę wodę na sitku i umieść go w garnku.
      KROK 2: Kaszę jaglaną umieść na sitku i opłucz pod bieżącą wodą, a następnie dodaj do maku. Do garnka dolej wodę, zagotuj i co jakiś czas mieszaj, do momentu, gdy cały płyn zostanie wchłonięty.
      KROK 3: Przełóż zawartość garnka do miski i dodaj pozostałe składniki. Całość posyp podprażonymi płatkami migdałów.
      Smacznego!
      (Odwiedzony 953 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Gryczane babeczki z warzywami
      następny
      Ratatouille z kaszą jaglaną

      Dodaj Komentarz