Jaglanka z karmelizowanymi nektarynkami i borówkami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha 1/2 woreczka
240g Mleko spożywcze, 2% tł. 1 szklanka
10g Masło extra 2 łyżeczki
10g Cukier brązowy 2 łyżeczki
100g Nektarynka 1 sztuka
70g Borówki amerykańskie 1/2 szklanki

Wart. odżywcza / 100g

248
Energia
7,5g
Białko
40g
Węgl.
7g
Tłuszcze
2g
Błonnik

Jaglanka z karmelizowanymi nektarynkami i borówkami

Kuchnia:

    Pyszne śniadanie na jesienną szaro-burą aurę. Zatem kolorem powieje przynajmniej z talerza. Smaczne, słodkie i soczyste nektarynki idealnie kontrastują z ciemnym kolorem borówek. Zdrowe i pożywne śniadanie nasyci nas na długie godziny. Smacznego!

    • 20 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj na mleku według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu.

    KROK 2: Nektarynkę umyj i pokrój w dużą kostkę. W rondelku rozpuść masło, wsyp 1 łyżkę cukru i dorzuć nektarynkę. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce. Następnie dodaj cynamon i kardamon.

    KROK 3: Jaglankę wyłóż do miseczek, na niej ułóż owoce oraz łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Na sam koniec dodaj borówki.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 1 222 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Orientalna kasza jaglana z warzywami
    następny
    Cieciorkowe naleśniki z kaszą jaglaną z warzywami

    2 Comments Ukryj Komentarze

    Dodaj Komentarz