Jaglanka na mleku kokosowym z rabarbarem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha 1/4 szklanki
230g Mleko kokosowe 1 szklanka
5g Cukier brązowy 1 łyżeczka
1g Sól biała 1 szczypta
110g Rabarbar 1 łodyga
240g Herbata owocowa z dzikiej róży 1 szklanka
5g Cukier brązowy 1 łyżeczka

Wart. odżywcza / 100g

345
Energia
5g
Białko
35g
Węgl.
21,5g
Tłuszcze
3g
Błonnik

Jaglanka na mleku kokosowym z rabarbarem

Cechy:
    Kuchnia:

      Szybka i smaczna sezonowa jaglanka z rabarbarem. Słodkość przełamana cudowną kwaśną nutą. Zapomniany nieco rabarbar chyba powoli wraca do łask. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z truskawkami. Smacznego! :)

      • 30 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Do rondelka wsyp wcześniej przepłukaną kaszę jaglaną i podpraż ją przez około 3-4 minuty. Następnie zalej dwukrotnie większą ilością wody i gotuj ją 15 minut pod przykryciem

      KROK 2: Do ugotowanej i odcedzonej kaszy jaglanej dodaj mleko kokosowe, cukier oraz sól i całość gotuj 5 – 8 minut.

      KROK 3: Rabarbar pokrój w kostkę, dodaj napar z hibiskusa oraz cukier. Gotuj całość w małym garnuszku 5 – 6 minut.

      *Gorącą jaglankę przełóż do miseczek, podawaj z rabarbarem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 362 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Zielony koktajl jaglany na oczyszczanie
      następny
      Zapiekane kwiaty cukinii z kaszą jaglaną i ricottą

      Dodaj Komentarz