Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

250
Energia
7g
Białko
51g
Węgl.
3g
Tłuszcze
2g
Błonnik
Jaglany budyń z brzoskwinią i bananem

Jaglany budyń z brzoskwinią i bananem

Gotowi na błyskawiczne śniadanie przed pracą? Do dzieła! Wystarczy ugotować kaszę i zblendować z mlekiem i owocami, a jeśli nie macie czasu na konsumpcję, przelewacie w plastikowy pojemnik lub słoiczek i macie gotową przekąskę do spożycia w pracy ;)

  • 20 min
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości.

KROK 2. Pokrój banana i brzoskwinię do kielicha blendera, dorzuć ugotowaną kaszę i wlej mleko. Blenduj do uzyskania kremowej, jednolitej masy 🙂 Można serwować na gorąco i na zimno.

 

Możesz posypać nasionami chia lub innymi ziarnami jakie lubisz 

(Odwiedzony 3 564 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kasza gryczana z grillowaną brzoskwinią i orzechami
następny
Pasta do smarowania z kalafiora, kaszy jaglanej i fasoli

Dodaj Komentarz