Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Kasza jaglana
400g Jogurt naturalny 2% tł.
100g Jagody mrożone
2 łyżki Miód pszczeli
3 łyżki Nasiona chia
3 łyżki Płatki kokosa

Wart. odżywcza / 100g

150
Energia
5,3g
Białko
18,4g
Węgl.
5,9g
Tłuszcze
2,6g
Błonnik
Jagodowy koktajl z nasionami chia i kaszą jaglaną

Jagodowy koktajl z nasionami chia i kaszą jaglaną

Niezwykle sycący koktajl, który swoim wyglądem szczególnie zachęci Was do jego skosztowania. Dodatek jagód czyni go świetną propozycją dla diabetyków (można wtedy pominąć miód), a także osób, którym szczególnie zależy na właściwościach przeciwzapalnych żywności. Prosto, smacznie i zdrowo, czyli to, w czym jesteśmy najlepsi! :)

  • 25 min
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną.

KROK 2. W kielichu blendera umieść kaszę, jogurt, jagody, miód i nasiona chia.

KROK 3. Blenduj składniki do momentu uzyskania gładkiej masy, rozlej do szklanek, udekoruj płatkami kokosa.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 300 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Cukiniowe spaghetti z jagłą, granatem i cytrynową nutą
następny
Gryczanka z granatem i cukinią na jogurcie

Dodaj Komentarz