Kasza gryczana z jabłkiem i pomarańczą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50 g Kasza gryczana, sucha
5 g Olej kokosowy 1 łyżeczka
2 g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki
6 g Miód pszczeli 1 łyżeczka
150 g Jabłko średnie
8 g Orzechy włoskie 2 sztuki
20 g Dynia, pestki 2 łyżki stołowe
5 g Imbir, korzeń 3 cm
125 g Pomarańcza 1/2 sztuki

Wart. odżywcza / 100g

485
Energia
14g
Białko
73g
Węgl.
19g
Tłuszcze
10g
Błonnik

Kasza gryczana z jabłkiem i pomarańczą

Ciepłe i aromatyczne śniadanie, które postawi na nogi każdego!

Cechy:
    Kuchnia:

      Kasza gryczana w nieco nieznanej dla niej roli - na słodko!  Dodatek pomarańczy i jabłek sprawia, że całe danie jest soczyste i wyraziste oraz niezwykle zdrowe.

      • 30 minut
      • Porcje 1
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

      KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.

      KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, pestki dyni i cząstki pomarańczy.

      Smacznego!

       

      (Odwiedzony 4 665 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kurczak po prowansalsku z pęczakiem
      następny
      Naleśniki gryczane z duszonymi warzywami i pastą z cieciorki

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz