Kasza jaglana z burakiem, jabłkiem i pestkami dyni

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Kasza jaglana, ugotowana 1 szklanka
100g Burak 1 mała sztuka
150g Jabłko średnie 1 średnia sztuka
30g Dynia, pestki 3 łyżki stołowe
40g Oliwa z oliwek 4 łyżki stołowe
12g Sok z cytryny 4 łyżeczki
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
2g Sól himalajska, różowa 1 szczypta

Wart. odżywcza / 100g

161
Energia
2,9g
Białko
15,2g
Węgl.
10,6g
Tłuszcze
1,3g
Błonnik

Kasza jaglana z burakiem, jabłkiem i pestkami dyni

Cechy:
    Kuchnia:

      Idealne śniadanie odżywcze. Zdrowe, smaczne, dość oryginalne. Z ogromnym potencjałem zasadotwórczym. Soczyste i kolorowe przyciągnie do stołu niejednego porannego głodomora. Smacznego! :)

      • 25 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Buraka dokładnie umyj, zawiń w folię i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez około 1,5 godziny. Pestki dyni podpraż na patelni.

      KROK 2: Jabłko i buraka pokrój w podobną, średniej wielkości kostkę i przełóż do większej miski. Jabłko skrop lekko cytryną, by nie ściemniało. Następnie dodaj ugotowaną kasze, dodaj pestki dyni i dobrze połącz wszystkie składniki.

      KROK 3: Zrób dressing: do miseczki dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, by uzyskać jednolitą konsystencję sosu.

      KROK 4: Na koniec polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 2 143 razy, 2 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Burgery z awokado z kaszą jaglaną
      następny
      Kulki z kaszy gryczanej

      Dodaj Komentarz