Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
3/4 szklanki Mleko kokosowe
0,5 sztuki Laska wanilii
1 sztuka Banan dojrzały
0,5 łyżeczki Cynamon mielony
4 sztuki Morele
40g Orzechy nerkowca
1 łyżka Wiórki kokosowe

Wart. odżywcza / 100g

387
Energia
10g
Białko
50g
Węgl.
18g
Tłuszcze
7g
Błonnik
Kokosowy pudding z komosą ryżową, morelą i orzechami

Kokosowy pudding z komosą ryżową, morelą i orzechami

Ostatnio dużą inspiracją kulinarną stała się dla nas komosa ryżowa, dlatego z uporem przygotowujemy dania z jej wykorzystaniem. Dzisiaj propozycja śniadaniowa, czyli kokosowy pudding z morelami i orzechami nerkowca. Oczywiście morele możecie z powodzeniem zastąpić prażonym jabłkiem czy karmelizowaną gruszką. Eksperymenty jak zwykle mile widziane! :)

  • 20 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sitku. Mleko kokosowe z dodatkiem laski wanilii zagotuj, a następnie wrzuć komosę. Gotuj przez ok. 15 minut, do miękkości komosy.

KROK 2: Ugotowaną komosę przełóż do misy blendera. Dodaj pokrojonego w plastry dojrzałego banana, cynamon i miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 3: Pudding przełóż do miseczki. Udekoruj pokrojonymi w ósemki morelami, orzechami nerkowca i wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

(Odwiedzony 2 244 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Komosowe batoniki z borówkami
następny
Migdałowo-jęczmienne smoothie

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz