Koktajl jaglany z czereśniami i wiśniami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha 1/2 torebki
120g Czereśnie 1 szklanka
120g Wiśnie, świeże 1 szklanka
240g Pomarańcza 1 sztuka
50 ml Woda mineralna, niegazowana
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki
2g Kardamon 1/2 łyżeczki
3g Imbir, korzeń 2-3 cm świeżego, obranego korzenia

Wart. odżywcza / 100g

229
Energia
5g
Białko
53g
Węgl.
1,5g
Tłuszcze
5g
Błonnik

Koktajl jaglany z czereśniami i wiśniami

Cechy:
    Kuchnia:

      Pyszny lipcowy koktajl, w którym zakocha się każdy, kto tylko go skosztuje. Smakuje wyśmienicie, orzeźwiająco, a dodatkowo jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Warto włączyć go do swojej codziennej diety! Smacznego! :)

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz, a następnie ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu. Kasza powinna być jednak nieco rozgotowana.

      KROK 2: Do misy blendera włóż umyte, wypestkowane czereśnie, wiśnie, obraną i usuniętą z białych błon pomarańczę, przyprawy oraz ostudzoną kaszę jaglaną. W razie potrzeby reguluj konsystencję koktajlu wodą mineralną niegazowaną.

      KROK 3: Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę (W razie potrzeby możesz dosłodzić 1 łyżeczką płynnego miodu).

      KROK 4: Koktajl przelej do wysokich szklanek, przed podaniem posyp pokruszonymi ziarnami surowego kakaowca.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 629 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kasza jęczmienna z cieciorką, fasolką szparagową i rzeżuchą
      następny
      Jaglana tarta malinowa z kokosowym nadzieniem

      Dodaj Komentarz