Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Kasza jaglana, sucha
460g Mleko migdałowe 2 szklanki
230g Nektarynka 2 duże sztuki
24g Miód pszczeli 2 łyżeczki
10g Nasiona chia 2 łyżeczki

Wart. odżywcza / 100g

276
Energia
6g
Białko
52g
Węgl.
5g
Tłuszcze
4,5g
Błonnik
Koktajl jaglany z nektarynką

Koktajl jaglany z nektarynką

Kuchnia:

    Koktajl ten jest zapowiedzią lata na naszym portalu. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że całe danie jest bardzo syte i pełnowartościowe. O odpowiednią wartość odżywczą zadbają też nasiona chia i jagody goji.

    • 25 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Opłukaną kaszę jaglaną ugotuj w dwóch szklankach wody ze szczyptą soli. Gotuj ją na małym ogniu, aby kasza się nie przypaliła.

    KROK 2: Następnie gorącą kaszę przełóż do naczynia blendera, dodaj nektarynki oraz miód pszczeli i zmiksuj na gładką, jednolitą masę.

    KROK 3: Na koniec powoli wlewaj mleko wraz z nasionami chia. Wszystko dokładnie jeszcze raz zmiksuj. Rozlej do szklanek od razu, lub chwilę schłódź w lodówce.

    *Koktajl ten dobrze smakuje posypany szczyptą cynamonu.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 906 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Sałatka z jarmużem, dynią i komosą ryżową
    następny
    Libański Tabbouleh z komosą ryżową

    Dodaj Komentarz