Korzenne gofry z jabłkami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

126,22
Energia
5,20g
Białko
20,10g
Węgl.
3,10g
Tłuszcze
1,88g
Błonnik

Korzenne gofry z jabłkami

Cechy:
    Kuchnia:

      Jabłka z cynamonem to jedno z moich ulubionych połączeń, a w tym wypadku, świetnie komponują się z ciepłym i chrupiącym gofrem korzennym. Naprawdę trudno się oprzeć!

      • 30 minut
      • Porcje 6
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: W średniej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą i mąkę jaglaną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, sól i 1 łyżkę cukru. W osobnej misce ubij jaja z mlekiem.

      KROK 2: Mokre składniki dodaj do suchych, dodaj olej i całość wymieszaj do połączenia składników. Odstaw na kilka minut.

      KROK 3: Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dodaj jabłka, dużą szczyptę cynamonu i łyżkę brązowego cukru. Wymieszaj całość i podsmażaj ok. 8-10 do momentu, aż jabłka będą delikatne, lecz nie rozgotowane.

      KROK 4: Masę na gofry nakładaj do gofrownicy i piecz kilka minut z obu stron. Upieczone gofry wykładaj na talerz i wierzch udekoruj podsmażonymi jabłkami. Jeśli chcesz, skrop całość łyżką syropu klonowego.

      Smacznego!

       

      1 gofr z nadzieniem to ok. 240g

      (Odwiedzony 2 162 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Kukurydziane placuszki z pomarańczą
      następny
      Zimowa kasza kuskus z cynamonem i orzechami

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz