Kremowa kasza jęczmienna z marchewką i migdałami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

90g Kasza jęczmienna, pęczak
10g Oliwa z oliwek
1 cm Imbir, korzeń
1 ząbek Czosnek duży
1 średnia Marchew
1 łyżeczka Skórka z pomarańczy
duża szczypta Tymianek suszony
1 łyżka Migdały, płatki
szklanka Wywar warzywny 200g
1 łyżeczka Masło extra

Wart. odżywcza / 100g

322
Energia
11,5g
Białko
41,2g
Węgl.
14g
Tłuszcze
2.6g
Błonnik

Kremowa kasza jęczmienna z marchewką i migdałami

Cechy:
    Kuchnia:

      Odkąd pierwszy raz odkryłam nowy sposób na kremową kaszę jęczmienną, nie mogę powstrzymać się, aby nie próbować nowych dodatków. Kolejna odsłona to marchew z moimi ulubionymi migdałami. Spróbujecie?

      • 50 minut
      • Porcje 2
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: W małym garnku rozgrzej olej, dodaj starty imbir i czosnek i podsmażaj na średnim ogniu. Następnie dodaj kaszę jęczmienną i lekko przemieszaj. Całość zalej bulionem i gotuj do miękkości kaszy ok. 45 minut.

      KROK 2: W połowie gotowania do kaszy dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchew. Przemieszaj

      KROK 3: Gdy kasza będzie już zupełnie miękka zdejmij ją z ognia i wymieszaj z łyżeczką masła. Gotową przełóż na talerz i posyp startą skórką z pomarańczy, tymiankiem i płatkami migdałowymi.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 7 711 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kotlety a’la mielone z kaszy gryczanej i brokułu
      następny
      Marchewkowy krem z curry i kaszą jaglaną

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Danie wyjątkowe, zamierzam zrobić jutro 🙂 A zakochana jestem w tym talerzu 🙂 Przepiękny – czy moge zapytać o producenta?

      Dodaj Komentarz