Lekki omlet jaglany z jabłkiem i jogurtem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 łyżki Kasza jaglana, sucha
2 sztuki Jaja kurze surowe
1 łyżeczka Cukier brązowy
1 łyżeczka Olej rzepakowy uniwersalny
3 łyżki Jogurt naturalny 2% tł.
pół sztuki Jabłko średnie

Wart. odżywcza / 100g

386
Energia
18,5g
Białko
42,67g
Węgl.
17,38g
Tłuszcze
3,6g
Błonnik

Lekki omlet jaglany z jabłkiem i jogurtem

Cechy:
    Kuchnia:

      Omlet z mąką jaglaną to moja propozycja na wykorzystanie kaszy, jak również smaczny i szybki sposób na słodki podwieczorek.

      • 15 minut
      • Porcje 1
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni, a następnie zmiel na mąkę.

      KROK 2: Jajka rozmieszaj w misce, dodaj cukier, sól i mąkę. Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu kilka minut z obu stron.

      KROK 3: Gotowy omlet przełóż na talerz, podawaj z cząstkami jabłka i jogurtem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 5 809 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Czerwona zupa z soczewicą i jaglanką
      następny
      Burakowa komosa z sosem chrzanowym

      Dodaj Komentarz