Lody jaglane z mango

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Kasza jaglana, sucha 6 łyżek
120g Mleko kokosowe 1/2 szklanki
50g Mango 1/4 średniej sztuki
10g Wiórki kokosowe 1 łyżka
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
10g Migdały 1 łyżeczka

Wart. odżywcza / 100g

321
Energia
6g
Białko
38g
Węgl.
17,5g
Tłuszcze
3g
Błonnik

Lody jaglane z mango

Cechy:
    Kuchnia:

      Nie potrzeba ani specjalnych umiejętności ani maszyn, aby w domowych warunkach stworzyć ulubione lody z mango. Kokos dla aromatu, a migdały do pochrupania razem z kaszą jaglaną stworzą deser idealny na koniec lata. Smacznego!

      • 90 minut
      • Porcje 2
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę przelej gorącą wodą, dokładnie wypłucz a następnie ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia, kasza musi być zupełnie zimna.

      KROK 2: Do dużej miski przełóż ostudzoną kaszę, mleko kokosowe, mango, wiórki kokosowe oraz miód. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę i wstaw do zamrażarki. Masę mieszaj co pół godziny, aby uzyskać jak najbardziej puszystą konsystencję. Schładzaj ok. 60-120 minut.

      KROK 3: Gotowe lody możesz posypać migdałami.

       

      wskazówki:

      Jeżeli lody zmrożą się za bardzo, wystarczy lekko je rozmrozić i zblenderować przed podaniem.
      Masa na lody nie powinna być zbyt gęsta, dlatego w razie potrzeby reguluj jej konsystencję dodatkiem mleka kokosowego.

      (Odwiedzony 4 235 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Ciastko jaglane z pieczoną nektarynką
      następny
      Tarta z komosą ryżową i borówkami

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz