Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 duża Cebula
5 sztuk Marchew
250g Mleczko kokosowe
1 łyżka Curry
5g Olej rzepakowy uniwersalny
80g Kasza jaglana, sucha
2 łyżki Dynia, pestki
mała garść Orzechy nerkowca
1 łyżka Siemię lniane

Wart. odżywcza / 100g

274,2
Energia
6,8g
Białko
26,2g
Węgl.
17,6g
Tłuszcze
4,9g
Błonnik
Marchewkowy krem z curry i kaszą jaglaną

Marchewkowy krem z curry i kaszą jaglaną

Sposobem na przemycenie kaszy do jadłospisu jest przygotowanie zupy z jej skromnym udziałem. Po zmiksowaniu smak jest praktycznie nie wyczuwalny, ale wartości odżywcze jak najbardziej!

  • 40 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Cebulę drobno posiekaj, marchew obierz i pokrój w talarki. Orzechy i nasiona lekko podpraż na suchej patelni.

KROK 2: W garnku rozgrzej olej rzepakowy, dodaj cebulę i podsmażaj ok. 3-5 minut. Następnie dorzuć marchew, dodaj mleko kokosowe i 3 szklanki wody i zagotuj.

KROK 3: Do garnka dodaj curry i kaszę jaglaną. Zmniejsz ogień i całość gotuj do miękkości kaszy, ok. 25 minut. Następnie zmiksuj wszystko blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.

KROK 4: Zupę rozkładaj na talerze i posyp prażonymi nasionami.

Smacznego!

1 porcja to ok. 180g

(Odwiedzony 8 327 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kremowa kasza jęczmienna z marchewką i migdałami
następny
Sałatka z komosą ryżową i krewetkami

6 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz