Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

119
Energia
6,3g
Białko
12g
Węgl.
5,5g
Tłuszcze
2,2g
Błonnik
Meksykańskie pęczotto z awokado i parmezanem

Meksykańskie pęczotto z awokado i parmezanem

Hola! Czy są tu z nami miłośnicy wyrazistych smaków? Jeśli tak, to ten przepis jest dedykowany właśnie Wam! Aromatyczne meksykańskie pęczotto urozmaicone o dodatek awokado i suszonych pomidorów to nasza propozycja na dzisiejszy obiad. Que aproveche!

  • 45 minut
  • Porcje 3
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Na rozgrzanej w garnku oliwie i maśle zeszklij posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso mielone, dopraw solą, pieprzem oraz oregano i smaż przez ok. 2 minuty. Na koniec wsyp kaszę i podsmaż.

KROK 2: Do tak przygotowanych składników wlej wino i chwilę podgotuj. Kolejno wlej bulion, dodaj ostrej i wędzonej papryki i gotuj pod przykryciem przez ok. 10 minut.

KROK 3: Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, odcedzoną z zalewy kukurydzę i fasolę, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotuj bez przykrycia przez ok. 15 minut, aż kasza stanie się miękka, napęcznieje i powstanie gęsty sos.

KROK 4: Gotowe danie przełóż na talerz, udekoruj pokrojonym awokado i suszonymi pomidorami oraz tartym parmezanem.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 871 razy, 15 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Czekoladowa granola z jogurtem i owocami
następny
Gryczane racuszki jabłkowe z musem porzeczkowym

Dodaj Komentarz