Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/4 szklanki Kasza jęczmienna, perłowa, sucha
1 szklanka Mleko migdałowe
3 sztuki Suszone daktyle
1/2 sztuki Laska wanilii
1/2 łyżeczki Cynamon mielony

Wart. odżywcza / 100g

237
Energia
4g
Białko
50g
Węgl.
3,5g
Tłuszcze
5g
Błonnik
Migdałowo-jęczmienne smoothie

Migdałowo-jęczmienne smoothie

Cechy:

    Smoothie jęczmienne to idealne źródło beta-glukanów, a przy tym prosty i smaczny sposób na rozpoczęcie dnia lub szybką przekąskę z dużą ilością błonnika. Sprawdźcie to! :)

    • 20 minut
    • Porcje 1
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.

    KROK 2: Suszone daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut aby zmiękły.

    KROK 3: Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj przez jedną minutę, do momentu uzyskania kremowej i dosyć gładkiej masy.

     

    *Z przepisu powstaje jedna porcja

    Smacznego!

    (Odwiedzony 1 338 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Kokosowy pudding z komosą ryżową, morelą i orzechami
    następny
    Sałatka z surowego kalafiora z kaszą jaglaną i dodatkami

    Dodaj Komentarz