Sposób przygotowania:
KROK 1: W jednej misce wymieszaj jaja, mleko i jogurt, odstaw. Orzechy posiekaj lub skrusz.
KROK 2: W drugiej połącz ze sobą suche składniki tj. mąkę, kaszę jaglaną, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło pokrojone na kawałki i wymieszaj mikserem przez ok. 4 minuty. Wsyp orzechy i wmieszaj je w masę.
KROK 3: Do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj całość.
KROK 4: Papilotki do muffinek wypełniaj przygotowanym ciastem, trochę ponad połowę wytłoczki. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka.
Wskazówki:
Przed pieczeniem możesz uprażyć orzechy na suchej patelni. Dzięki temu będą miały bardziej intensywny smak i zapach.
2 Comments Ukryj Komentarze
kasza jaglana ugotowana czy nie ? Bo pisze sucha … Dziekuje 🙂
Magda, sucha oznacza nieugotowaną 🙂