Naleśniki z serkiem czosnkowym, łososiem i koperkiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

578
Energia
27,5g
Białko
65g
Węgl.
26g
Tłuszcze
5,5g
Błonnik

Naleśniki z serkiem czosnkowym, łososiem i koperkiem

Cechy:
    Kuchnia:

      Znane połączenie łososia, twarożku i koperku wykorzystałam w nowej odsłonie gryczanych naleśników.

      • 15 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj ciasto na naleśniki: Suchą kaszę gryczaną opłucz, dodaj 1 szklankę zimnej wody i wstaw do lodówki na cała noc do namoczenia.

      KROK 2: Następnego dnia, przepłucz namoczoną kaszę, zalej wodą tak, by ją delikatnie przykryła. Wbij jajo, szczyptę soli, mąkę pszenną pełnoziarnistą i zmiksuj blenderem na gładkie ciasto. Gdy ciasto jest zbyt gęste, dodaj odrobinę więcej wody. Naleśniki smaż z dwóch stron na dobrze rozgrzanej, suchej patelni.

      KROK 3: Serek naturalny wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i połową porcji posiekanego koperku, dodaj sól. Resztę koperku zostaw do dekoracji.

      KROK 4: Gotowe naleśniki przekładaj serkiem i układaj płaty łososia, na koniec zawijając je w rulon.

       

      Wskazówki:

      Do przygotowania użyłam serka typu fromage. 

      (Odwiedzony 2 191 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Jaglany krem z pomidorów i awokado
      następny
      Muffinki z żurawiną

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz