Pasta pomidorowa z kaszą jaglaną

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

100g Kasza jaglana, sucha 1/2 szklanki
70g Pomidor suszony ok. 10 sztuk
100g Oliwa z oliwek 10 łyżek stołowych
240g Pomidory w puszce 1 szklanka
10g Czosnek duży 2 ząbki
4g Oregano 2 łyżeczki
10g Bazylia, świeże liście 2 gałązki

Wart. odżywcza / 100g

365
Energia
5g
Białko
30g
Węgl.
26g
Tłuszcze
1g
Błonnik

Pasta pomidorowa z kaszą jaglaną

Cechy:
    Kuchnia:

      Pasty kanapkowe są wdzięczne bo bardzo szybkie i proste do przygotowania. Kasza jaglana jest do tego celu najbardziej odpowiednia. Zdrowo i pysznie! Smacznego!

      • 20 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj na sypko według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

      KROK 2: W kielichu blendera umieść wszystkie składniki i zblenduj na gładką masę.

      *Pasta świetnie smakuje na świeżym, żytnim chlebie posypana siekanym szczypiorkiem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 4 793 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Pomidor faszerowany kaszą jaglaną i warzywami
      następny
      Gęste smoothie gryczane z orzechami

      One Comment Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz