Pęczotto z pomidorami i cebulką

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

433
Energia
8,2g
Białko
58g
Węgl.
22g
Tłuszcze
7,3g
Błonnik

Pęczotto z pomidorami i cebulką

Cechy:
    Kuchnia:

      Łatwiejszego przepisu chyba nie można było wymyślić, ale to właśnie w prostocie tkwi siła. Tę propozycję możecie potraktować jako dodatek do obiadu, bazę do sałatek czy zwykły lunchbox do pracy. Co wybierzecie? :)

      • 25 minut
      • Porcje 1
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia.

      KROK 2: Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę i pomidorki. Następnie dodaj ugotowaną kaszę i całość dokładnie wymieszaj. Smaż kilka minut.

      KROK 3: Gotowe danie przełóż na talerz, posyp szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 6 494 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Bakłażany faszerowane soczewicą i kaszą jaglaną
      następny
      Sałatka z komosą ryżową, fetą i orzechami włoskimi

      Dodaj Komentarz