Prosta jaglanka z malinami i miksem nasion

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha 1/3 szklanki
150g Mleko spożywcze, 2% tł. 2/3 szklanki
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
40g Maliny garść
5g Dynia, pestki
5g Słonecznik, pestki
5g Sezam, nasiona
5g Siemię lniane

Wart. odżywcza / 100g

129,24
Energia
5,16g
Białko
18,61g
Węgl.
4,48g
Tłuszcze
1,88
Błonnik

Prosta jaglanka z malinami i miksem nasion

Cechy:
    Kuchnia:

      Przygotowanie jaglanki w ten sposób to świetna metoda na lekkie zneutralizowanie smaku, który nie do końca wszystkim odpowiada. Mleko nadaje kremowej konsystencji, a całość, po zmiksowaniu może robić za budyń!

      • 20 minut
      • Porcje 1
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną podpraż na patelni, a następnie przełóż do rondelka. Zalej mlekiem i gotuj ok. 15 minut pod przykryciem.

      KROK 2: Ugotowaną kasze przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, pestki i nasiona.

       

      Wskazówki:

      Naszym celem jest uzyskanie jak najbardziej kremowej konsystencji, więc jeśli mleko wyparuje za bardzo, uzupełnij jego ilość i przemieszaj jaglankę.

      (Odwiedzony 3 412 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Jaglane kulki rafaello
      następny
      Gryczane wrapy z warzywami

      2 Comments Ukryj Komentarze

      faktycznie, najlepiej byłoby przygotować kaszę, więc przepłukać ją pare razy, przelać wrzątkiem lub uprażyć na suchej patelni 🙂

      Dodaj Komentarz