Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

148.68
Energia
4.89g
Białko
12.05g
Węgl.
9.17g
Tłuszcze
2.17g
Błonnik
Prosta sałatka z krewetkami i awokado

Prosta sałatka z krewetkami i awokado

Kolejna prosta sałatka z krewetkami, do pudełka lub na kolacje. Lekka, ale bardzo sycąca i odżywcza, dlatego tym bardziej polecam ją wypróbować! Smacznego!

  • 45 minut
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu, następnie odstaw do ostygnięcia.

KROK 2: Mrożone krewetki włóż do miski, zalej letnią wodą i zostaw do rozmrożenia. Następnie natnij lekko nożem wzdłuż tułowia i usuń czarne jelito. Opłucz i dokładnie je osusz. Na patelni, na 2 łyżki masła podsmaż czosnek, włóż krewetki i smaż ok. minutę. Następnie zalej winem i poczekaj aż odparuje. Zmniejsz ogień do średniego, krewetki przełóż na drugą stronę i smaż koleją minutę. Dorzuć posiekaną pietruszkę i resztę masła i odstaw z ognia.

KROK 3: Przygotuj dressing: oliwę wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

KROK 4: Awokado i pomidorki pokrój według uznania i dodaj do wystudzonej kaszy. Dołącz podsmażone krewetki, posiekaną pietruszkę i wszystko zalej dressingiem.

*1 porcja waży około 315g

Smacznego!

(Odwiedzony 3 007 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Orientalna sałatka z kaszą jaglaną i warzywami
następny
Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz