Sposób przygotowania:
KROK 1. W pierwszej misce wymieszaj mikserem more składniki z cukrem : jaja, aromat waniliowy, olej. Włącz piekarnik i ustaw temp. 180*C z góry i z dołu.
KROK 2. W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Obierz i pokrój rabarbar w kawałki grubości ok 1 cm.
KROK 3. Zawartość obu misek połącz i wymieszaj dokładnie, dodaj rabarbar. Formę wysmaruj olejem.
KROK 4. Wylej powstałą masę do formy, włóż do rozgrzanego piekarnika, piecz ok 45 min.
Po tym czasie, wyjmij wypiek z piekarnika, poczekaj aż ostygnie, posyp cukrem pudrem.
3 Comments Ukryj Komentarze
No niestety ale mi porcja 85 g wysxła385 kalorii
Aga, w jaki sposób policzyłaś kaloryczność porcji? Ja liczyłam po kolei użyte składniki i odniosłam to do 100 – gramowej porcji. Pozdrawiam 🙂
Ale jak mi w mniejszej porcji wyszło wiecej kalori to nie wiem jak w 100 g wyszło mniej?