Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link
Quesadillas z mięsem mielonym i pęczakiem

Quesadillas z mięsem mielonym i pęczakiem

Przestawiamy wam danie inspirowane kuchnią meksykańską. Nasza wersja wzbogacona jest o pęczak. Świetnie nadaje się na samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne ale też doskonale pasuje do pudełka do pracy czy szkoły. Wypróbujcie koniecznie :)

  • 40 min
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1. Przysmaż na patelni pokrojony drobno czosnek, cebulę i paprykę, po chwili dorzuć mięso. Smaż 5 min, posyp przyprawami, dodaj fasolę, kukurydzę, ugotowany pęczak, pomidory konserwowe, krojone. Duś bez przykrywki do całkowitego wyparowania wody.

KROK 2. Zetrzyj ser na dużym oczku. Posyp cienką warstwę na pierwszym placku, następnie ułóż warstwę farszu i znów sera. Całość zamknij drugim plackiem. Danie możesz umieścić na rozgrzanej, suchej patelni i zapiekać z dwóch stron do momentu roztopienia sera i zarumienienia tortilli. Możesz też włożyć do piekarnika i piec w 170 *C do momentu lekkiego zarumienienia.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 957 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Jaglankowe mango lassi
następny
Gryczane ciasteczka maślane

Dodaj Komentarz