Rozgrzewająca zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Kasza jęczmienna, pęczak
2 garście Jarmuż
240g Fasola czerwona, konserwowa
150g Kalafior
120g Pomidor suszony, w oleju
mały kawałek Seler 40g
1 średnia sztuka Marchew
pół sztuki Papryka czerwona
3/4 sztuki Papryka zielona
1 duża sztuka Cebula
1 ząbek Czosnek duży
3 łyżeczki Koncentrat pomidorowy, 30%
pół łyżeczki Papryka słodka, mielona
Sól biała
Kmin rzymski
Pieprz czarny
Koperek, pęczek

Wart. odżywcza / 100g

322
Energia
13,8g
Białko
60,3g
Węgl.
6,4g
Tłuszcze
11,7g
Błonnik

Rozgrzewająca zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Cechy:
    Kuchnia:

      Chyba nie ma prostszego sposobu na rozgrzanie, niż ta błyskawiczna zupa warzywna. Lekka i niskokaloryczna, ale niesamowicie sycąca z pewnością przyda się na te mroźne, styczniowe dni. Smacznego gotowania!

      • 60 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj wszystkie warzywa. Marchew obierz i razem z papryką, selerem, jarmużem, kalafiorem i cebulą pokrój na kawałki. Ząbek czosnku rozgnieć.

      KROK 2: Wszystkie składniki łącznie z kaszą, oprócz fasoli umieść w garnku, dodaj 3 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 40 minut do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj opłukaną fasolę.

      KROK 3: Gotową zupę rozlewaj do miseczek, możesz posypać ją także świeżo posiekanym koperkiem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 10 894 razy, 5 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Energetyczne batony z masłem orzechowym i bananem
      następny
      Burgery z kaszy jęczmiennej z jarmużem i marchewką

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Bardzo fajny przepis. Zupka na pewno jest pyszna i pożywna! 🙂 Mogłaby Pani tylko powiedziec ile potrzeba selera? Na liscie skladnikow go nie ma, a w opisie jest?

      Dodaj Komentarz