Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

120g Kasza gryczana niepalona, sucha
160g pomidorki cherry 8 sztuk
70g Ogórek gruntowy 4 sztuki
170g Ciecierzyca z puszki szklanka
70g Morele suszone 7 sztuk
15g Kolendra, świeża pęczek
dressing
20g Oliwa z oliwek 2 łyżki
szczypta Sól biała
20g Sok z cytryny

Wart. odżywcza / 100g

372
Energia
12g
Białko
67g
Węgl.
9g
Tłuszcze
6,5g
Błonnik
Sałatka z kaszą gryczaną, cieciorką i kolendrą

Sałatka z kaszą gryczaną, cieciorką i kolendrą

Jasna kasza gryczana jest zdecydowanie łagodniejsza niż jej palona wersja, dlatego świetnie komponuje się ze słodką morelą i orzeźwiającą kolendrą.

  • 25 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia.

KROK 2: Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę, kolendrę posiekaj a morele i pomidorki przekrój wzdłuż.

KROK 3: Do naczynia przełóż ugotowaną kaszę, dodaj posiekane składniki i odsączoną cieciorkę.

KROK 4: Sałatkę dokładnie wymieszaj i polej mieszanką oliwy, soku z cytryny i soli.

 

Smacznego!

(Odwiedzony 3 564 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglane kotleciki warzywne
następny
Jesienna sałatka z pieczoną dynią i jarmużem

Dodaj Komentarz