Sałatka z komosą ryżową, fetą i orzechami włoskimi

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
3 łyżki Rodzynki sułtańskie
170g Ciecierzyca z puszki
pęczek Natka pietruszki
100g Ser Feta
150g Jabłko średnie
40g Orzechy włoskie
Dressing
2 łyzki Olej rzepakowy
2 łyżeczki Sok z cytryny
pół łyżeczki Curry

Wart. odżywcza / 100g

228.71
Energia
8.65g
Białko
27.01g
Węgl.
10.32g
Tłuszcze
2.99g
Błonnik

Sałatka z komosą ryżową, fetą i orzechami włoskimi

Cechy:
    Kuchnia:

      Prosta sałatka z cieciorką i komosą ryżową to moja propozycja na szybką, pyszną i odżywczą sałatkę. To kolejny dowód na to, że zdrowe gotowanie naprawdę nie jest czasochłonne!

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do miski, dodaj rodzynki, wymieszaj i zostaw do ostygnięcia.

      KROK 2: Fetę i jabłko pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Orzechy włoskie upraż na na suchej patelni. Z oliwy, soku z cytryny, curry, soli i pieprzu przygotuj dressing.

      KROK 3: W misce wymieszaj razem komosę, fetę i jabłko. Dodaj przepłukaną ciecierzycę i posiekaną pietruszkę. Całość posyp orzechami przed podaniem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 5 439 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Pęczotto z pomidorami i cebulką
      następny
      Jaglane smoothie z ananasem

      Dodaj Komentarz