Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 sztuki Papryka czerwona
1 łyżka Oliwa z oliwek
60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
60g Rukola
2 łyżki Słonecznik, pestki
80g Ser kozi sałatkowy
8 sztuk Oliwki czarne
Sos
4 łyżki Ocet balsamiczny
2 łyżki Oliwa z oliwek
2 łyżki Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

620
Energia
18g
Białko
56g
Węgl.
38g
Tłuszcze
7g
Błonnik
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej papryki i sera koziego

Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej papryki i sera koziego

Ciekawa propozycja na kolację lub drugie śniadanie, która będzie dobrze smakować o każdej porze roku. Paprykę możesz zastąpić innymi pieczonymi warzywami np. dynią lub cukinią. Na pewno będzie pysznie :)

  • 30 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Paprykę umyj, pozbaw pestek, pokrój na plasterki, a następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop ją oliwą z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem. Piecz przez około 20 minut.

KROK 3: Wymieszaj ze sobą składniki sosu.

KROK 4: Ser kozi pokrój w kostkę, a oliwki przekrój na pół.

KROK 5: W misce umieść rukolę, ugotowaną komosę, upieczoną paprykę, oliwki i ser kozi. Wszystkie składniki lekko pomieszaj. Sałatkę posyp uprażonymi wcześniej pestkami słonecznika i podawaj polaną sosem.

Smacznego!

(Odwiedzony 3 082 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Przeciwzapalna jaglanka z kurkumą i orzechami
następny
Cukinia zapiekana z kaszą jaglaną, fasolą i szparagami

Dodaj Komentarz