Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

113
Energia
2,8g
Białko
16,6g
Węgl.
4,8g
Tłuszcze
2,3g
Błonnik
Sałatka owocowa z chrupiącą kaszą gryczaną i orzechami

Sałatka owocowa z chrupiącą kaszą gryczaną i orzechami

Danie, które zdecydowanie można nazwać pochwałą lata. W swej misie zawiera cały urodzaj, jakim obdarowuje nas ta słoneczna pora roku. Zajadajcie, pałaszujcie, smakujcie i zapamiętujcie, bo lato częściowo już się z nami żegna! Smacznego piątku! :)

  • 30 minut
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Zalej kaszę gryczaną na noc i schowaj do lodówki. Po tym czasie dokładnie przepłucz i odcedź na sicie. Wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 160*C do momentu uzyskania chrupkości, jaką lubisz. Następnie podpieczoną kaszę wyjmij z piekarnika, przesyp do miski i wymieszaj z miodem.

KROK 2. Pomarańcze obierz i podziel na mniejsze cząstki usuwając białe błony, borówki umyj, winogrona pokrój na pół. Usuń z moreli i śliwek pestki i pokrój na ćwiartki. Orzechy włoskie i nerkowce posiekaj i delikatnie upraż na suchej patelni.

KROK 3. Owoce wymieszaj z syropem daktylowym, przełóż do miseczek, posyp kaszą i orzechami.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 891 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Pieczone batoniki jaglane z owocami
następny
Śniadaniowy wytrawny bowl z kaszą jaglaną

Dodaj Komentarz