Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

0,25 szklanki Kasza gryczana, sucha
3 łyżki Ciecierzyca z puszki
1 sztuka Marchew
1 szklanka Szpinak, świeży
0,5 sztuki Cebula czerwona
1 łyżka Szczypiorek
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Ocet balsamiczny
1 łyżka Kolendra, świeża
2 szczypty Chili mielone
2 szczypty Kmin rzymski
2 szczypty Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

417
Energia
15 g
Białko
70 g
Węgl.
12 g
Tłuszcze
13 g
Błonnik
Sałatka z kaszą gryczaną i ciecierzycą

Sałatka z kaszą gryczaną i ciecierzycą

Nie od dziś wiadomo, że jemy też oczami, a cały posiłek to uczta dla zmysłów. Sałatka z kaszy gryczanej i ciecierzycy to nie tylko zdrowie, ale i prawdziwa eksplozja barw na talerzu :) A do tego wystarczy 15 minut i danie gotowe. Smacznego :)

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.

KROK 2: Ciecierzycę z puszki odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą.

KROK 3: Marchewkę umyj, obierz i pokrój w słupki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

KROK 4: Przygotuj dressing mieszając oliwę z octem, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami.

KROK 5: Składniki przełóż na talerz i polej dressingiem. Całość wymieszaj i posyp posiekaną kolendrą.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 1 237 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Burgery z kotletem z kaszy jaglanej
następny
Smoothie jaglane z bananem i pomarańczą

Dodaj Komentarz