Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana niepalona, sucha
80g Orzechy włoskie
1 sztuka Banan
1 łyżka Miód pszczeli
1/2 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł. W wersji wegańskiej zastąp mlekiem roślinnym
1 łyżka Kakao 16%
1 łyżeczka Cynamon mielony
280g Borówki amerykańskie

Wart. odżywcza / 100g

197
Energia
5,8g
Białko
30,2g
Węgl.
7g
Tłuszcze
3,1g
Błonnik
Surowa gryczanka

Surowa gryczanka

Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają rozpocząć swój dzień od miski aromatycznej owsianki mamy szybszą, ale równie pyszną alternatywę. Wystarczy poprzedniego dnia namoczyć kaszę i orzechy. Rano zblendować z pozostałymi składnikami i gotowe!

  • 10 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: W dwóch oddzielnych miskach umieść kaszę gryczaną i orzechy. Dodaj wodę, tak aby całkowicie przykryła zawartość misek i zostaw na noc do namoczenia.

KROK 2: Następnego dnia odlej wodę z orzechów i kaszy, a następnie opłucz je pod bieżącą wodą.

KROK 3: W naczyniu blendera umieść kaszę gryczaną, orzechy, miód, cynamon, banana, kakao i mleko. Zmiksuj wszystko na gładki krem.

KROK 4: Przełóż gryczankę do misek i podawaj z borówkami.

Smacznego!

(Odwiedzony 2 437 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Zielony krem z bobu i groszku cukrowego z jagłą i szałwią
następny
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym łososiem, serem feta i suszonymi pomidorami

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz