Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/4 szklanki Kasza jaglana, sucha
300g Bób
1 szklanka Groszek cukrowy mrożony
1 średni Ziemniaki
1/2 szt Cebula
2 ząbki Czosnek duży
10 listków Szałwia świeża
1 łyżka Gęsty jogurt grecki
1 łyżka Masło extra
1 łyżeczka Sól himalajska
szczypta Pieprz czarny, grubomielony

Wart. odżywcza / 100g

107
Energia
5,9g
Białko
19,2g
Węgl.
2,6g
Tłuszcze
4,4g
Błonnik
Zielony krem z bobu i groszku cukrowego z jagłą i szałwią

Zielony krem z bobu i groszku cukrowego z jagłą i szałwią

Gęsta i niezwykle sycąca propozycja na letni obiad. Korzystajcie, póki możecie, bo bób powoli pojawia się w sklepach i na targach. Zachwyćcie się niezwykle przyjemną, zieloną barwą kremu, a także jej intensywnym smakiem i aromatem. Zdecydowanie dobrze nastraja! :)

  • 60 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości.

KROK 2: W rondelku podsmaż na maśle cebulę, czosnek i pokrojonego cienko ziemniaka. Kiedy warzywa się zeszklą i delikatnie zarumienią – wlej wywar warzywny i gotuj do momentu aż warzywa zmiękną. Dodaj bób, groszek i kaszę, gotuj jeszcze 15 min.

KROK 3: Wrzuć do gotującej się zupy kilka listków szałwii, sól i pieprz, zblenduj na gładki krem. Danie możesz udekorować łyżką mascarpone lub gęstego jogurtu.

Smacznego!

(Odwiedzony 380 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Komosowy shake pełen orzechów laskowych
następny
Surowa gryczanka

One Comment Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz