Jaglanka z karmelizowanymi brzoskwiniami i borówkami
(49)
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
244 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność104.84 kcal5.24%
-
Białko3.23 g6.46%
-
Węglowod.16.66 g6.17%
-
Tłuszcze3.15 g4.5%
-
Błonnik0.99 g3.96%
-
GDA5.24 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
- Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
- Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
- Brzoskwinia - 85g (sztuka)
- Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę ugotuj na mleku według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 2: Brzoskwinię umyj i pokrój w dużą kostkę. W rondelku rozpuść masło, wsyp 1 łyżkę cukru i dorzuć pokrojoną brzoskwinię. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.
KROK 3: Jaglankę wyłóż do miseczek, na niej ułożyć owoce oraz łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Na sam koniec dodać borówki.
Smacznego!