20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
399 kcal / 1 porcję (324 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność123.03 kcal6.15%
-
Białko2.75 g5.5%
-
Węglowod.21.91 g8.11%
-
Tłuszcze3.78 g5.4%
-
Błonnik2.82 g11.28%
-
GDA6.15 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 40g
- Olej kokosowy - 3g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Jabłko - 100g
- Orzechy włoskie - 12g (3 sztuki)
- Imbir korzeń - 5g
- Pomarańcza - 150g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.
KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, i cząstki pomarańczy.
Smacznego!
Zobacz także